top of page

Ervaringen creëren die je niet had willen missen.

Dat komt voor mij samen in mijn 'confetti effect' en mijn oog voor het individu, een training of bijeenkomst waar iedereen zich gehoord en gezien voelt. 

Groep1_0023.jpg

Al tijdens mijn studie rechten

was mijn bijbaan het geven van workshops. Ik vond het te gek om creatieve workshops te geven voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. De glimlach op het gezicht van de deelnemers als ze met iets naar buiten liepen dat ze zelf hadden gemaakt, vond ik fantastisch. De diversiteit aan workshops, groepen met hun eigen groepsdynamiek en het gegeven dat het aan mijn enthousiasme en uitleg lag of zij een geslaagde dag of bijeenkomst hadden gaf mij veel energie! Ik had de tijd van mijn leven en het voelde geen dag of ik aan het werk was, omdat ik deed wat ik leuk vond.

Dat had ik toen alleen niet zo door...

" Als jij binnenkomt begint het te bruisen door de energie die je meeneemt!" 
- Confetti effect -

Na wat omzwervingen

kwam ik tijdens een loopbaanbegeleidingstraject weer terug bij mijn eerste liefde. Trainingen geven. Ik had heel wat banen gehad, maar voelde dat ik niet deed waar ik blij van werd en ik ervaarde continue een onrust. Ik wilde ontdekken waar ik goed in was, dat bleek ik dus eigenlijk al een keer te hebben ervaren, maar ik had het niet bewust waargenomen. Ik kreeg de mogelijkheid om een opleiding tot trainer te volgen en kon bij mijn werkgever aan de slag als trainer. Mijn creativiteit begon te stromen en ik kreeg daar een berg energie voor terug. Ik word blij als ik een glimlach op hun gezicht weet te  toveren door de juiste snaar te raken en daardoor hun ontwikkeling te stimuleren. Ieder voor zich, op zijn of haar niveau of leerdoel.  Wat ik in mijn trainingen stop krijg ik direct terug in het zien groeien van mensen. 

Groep1_0242_edited.jpg

"Mieke, jij bent een fantastische voorzitter. Iedereen leunt (figuurlijk) achterover, omdat jij hen het vertrouwen geeft dat het goed komt. Je combineert een scherpe analytische blik, met gevoel voor humor en bewaakt de tijd. Daar moet je iets mee doen!"

En zo geschiedde.

Door deze feedback van mijn coach gingen mijn ogen open en werd ik mij bewust van mijn talent om vergaderingen en bijeenkomst voor te zitten. Een kwaliteit die ik, wederom, niet zelf had opgemerkt. "Ik doe gewoon wat ik altijd doe, ik doe niks bijzonders." Was mijn reactie. Zij gaf aan dat ik daar echt gevoel voor had en dat ze zag dat mijn voorzitterschap een positief effect op de deelnemers en de vergaderingen had.

Mijn ogen waren geopend. 

En zo ook mijn enthousiasme om mij verder te bekwamen in het voorzitterschap. Via een training Leren Modereren leerde ik de kneepjes van het vak van dagvoorzitter. Super gaaf om te zien dat ik, door slechts een bescheiden rol te vervullen tijdens een evenement of bijeenkomst, een positieve bijdrage kan leveren. Die bijdrage zit in het vormgeven van een programma zodat de bijeenkomst zowel qua inhoud als interactie boeiend is om te volgen voor de deelnemers in de zaal. Deze rol zit mij, naast het trainerschap, als gegoten. Ik geniet van wat ik doe, met een glimlach op mijn gezicht! 

confetti goud.jpg
bottom of page