top of page
Iedereen kan presenteren afl_edited.jpg

Podcast - Iedereen kan presenteren!

Daar ben ik van overtuigd! In deze podcastserie geef ik tips over presenteren en alle facetten die daarbij komen kijken. Denk aan het bepalen van je doel en het publiek waarvoor je spreekt tot aan het gebruik van je stem en hoe je daarmee je presentatie omlijst. 

Nieuwsgierig naar de tips om je presentatieskills te verbeteren of tot een hoger niveau te tillen? Leg je oor eens te luister!

Iedereen kan presenteren afl. 1 - doel, doelgroep en inhoud.jpg

Aflevering 1: doel, doelgroep en inhoud

In deze aflevering krijg je tips en tricks over hoe jouw verhaal aansluit bij je publiek. Wat ga je ze vertellen? Hoe blijft je verhaal boeiend voor hen? En welk doel streef je eigenlijk na met je presentatie? Wil je je publiek overtuigen of bijvoorbeeld informeren?

afl. 2.png

Aflevering 2: presentatiemiddelen en tijdsduur

Gebruik je graag een PowerPoint voor je presentatie? Ben jij een echte flip-over lover? Kortom, welke presentatiemiddelen zet jij in voor je presentatie en heb je er weleens over nagedacht waarom je dat dan precies doet? Is het effectief of kan het beter? 


Dat gaat ook op voor de lengte van je verhaal. Is het een pitch en sta je na een uur nog op het podium? Of ben jij als keynote speaker binnen 5 minuten door je verhaal heen?

In deze aflevering nemen we deze zaken onder de loep. 

aflevering 3.png

Aflevering 3: stemgebruik en locatie

Ken je dat? Iemand die monotoom zijn verhaal aan elkaar praat. Om daar lang naar te luisteren is een ware uitdaging!


Hoe kun jij je stem gebruiken om je verhaal te omlijsten en op te luisteren? Praat je snel of juist langzamer, hard of liever zacht? En hoe zit dat met intonatie? En heb je ook nagedacht over de plek waar jij je presentatie geeft? 

Daarover geef ik je tips en als je dat fijn vindt geef ik je er feedback over. Stuur gerust een mailtje naar mieke@osse.nl

aflevering 4.png

Aflevering 4: Non-verbale communicatie

Communicatie bestaat voor het overgrote deel niet uit spreken, maar uit non-verbaal gedrag. Wat je doet, hoe je erbij staat, wat je aanhebt, het is allemaal van invloed op hoe je verhaal overkomt bij je publiek. 

In deze aflevering sta ik stil bij non-verbale communicatie en wat daar allemaal bij komt kijken. Nieuwsgierig? Leg je oor eens te luister en ontdek hoe jij je verhaal kunt beïnvloeden d.m.v. non-verbale communicatie. 

aflevering 5.png

Aflevering 5: groepsdynamiek

Je hebt het vast al een keer gemerkt als je nieuw was in een groep, voor een groep stond of een groep observeerde....er is meer aanwezig dan enkel de mensen die er zijn en hetgeen wat zij aan gedrag laten zien. Die onderstroom en energie vormen de groepsdynamiek.

Als je voor een groep staat is het bijzonder handig om je daar bewust van te zijn en te bedenken hoe je daar op in kunt spelen. In deze podcast sta ik hierbij stil en neem ik je mee in de wondere wereld van groepsdynamiek.

Luister eens naar de podcast en kijk eens om je heen wat je ziet gebeuren! 

aflevering 6.png

Aflevering 6:
improviseren

Daar sta je. Helemaal voorbereid en het verhaal al meerdere keren gerepeteerd. Totdat...

Tja, wat voor situaties zich voor zullen doen tijdens jouw presentatie, masterclass of pitch kun je niet voorspellen. Is het iemand die te laat en al bellend de zaal binnenkomt? Valt er iemand van zijn / haar stoel af? Of wellicht begeeft de techniek het. En wat doe jij dan?

Je zult moeten improviseren! Hoe je dat handig kunt aanpakken hoor je in deze aflevering. Veel luisterplezier!

bottom of page